PRODAJA VOZILA IZ UVOZA POGLEDAJ PONUDU

 

VESTI

Audi ce nove SUV modele izradjivati u istocnoj Evropi

Nemacki proizvodjac odlucio je da buduci model Q4 proizvodi u Madjarskoj, dok ce se nedavno najavljeni Audi Q8 sklapati u Slovackoj.

Manji od dva nova SUV-a, Q4, pocece da se proizvodi u Audijevoj madjarskoj fabrici u ceru 2019. godine. 

Audi Q4 je zamišljen kao kupe krosover, koji ce biti pozicioniran izmedju SUV modela Q3 i Q5. Stilske elemente preuzece od koncepta Audi TT Offroad iz 2014. Kada se za dve godine pojavi u prodaji, zaokružice paletu Audijevih modela sa oznakom "Q". 

Audi je saopštio da ce u Madjarskoj od 2018. izradjivati i model Q3, a do tada ovaj SUV ce se i dalje sklapati u Španiji.

Kada je rec o Audiju Q8, ciji je koncept predstavljen pocetkom 2017. u Detroitu, serijska verzija pocece da se proizvodi 2018. u pogonu u Bratislavi, u Slovackoj. 

Što se tice konkurencije, Audi Q8 ce se boriti za primat na tržištu sa modelima BMW X6 i Mercedes GLE Coupe.

Izvor: B92

VW zagolicao maštu fanova najavom krosover kupea

Seriju elektricnih konceptnih vozila pod oznakom ID, Volkswagen nastavlja krosover kupeom na struju, koji ce premijeru imati na sajmu u Šangaju. Najavljujuci novi ID koncept, VW je objavio "tizer" fotografiju na kome se vidi detalj zadnjeg dela vozila, sa LED stop svetlima.

Volkswagen planira da kupcima od 2020. godine ponudi elektricne modele koji ce se od konvencionalnih automobila ovog proizvodjaca izdvajati i po avangardnom dizajnu. 

Uvid u to kako bi trebalo da izgledaju VW modeli na struju, mogli smo da vidimo 2016, kada je na auto-salonu u Parizu predstavljen ID koncept kompaktnog hecbeka. 

Pocetkom 2017. godine, na sajmu u Detroitu prikazan je ID Buzz, koncept mini-van automobila sa retro elementima, koji podseca na nekadašnji Kombi Typ 2.

Serija ID konceptnih vozila nastavice se novim automobilom koji kombinuje elemente krosovera i kupea, po ugledu na modele kao što su BMW X6 ili Mercedes GLE Coupe. 

Kao i dosadašnja dva koncepta, i ovaj ce imati pogon na struju, ali i neku vrstu auto-pilota, koji koristi lasere, radar, ultrazvucne senzore i kamere, kako bi omogucio autonomno upravljanje vozilom bez pomoci vozaca.

Izvor: B92

 

USLUGA TRANSPORTA I CARINJENJA VOZILA IZ INOSTRANSTVA