PRODAJA VOZILA IZ UVOZA POGLEDAJ PONUDU

 

Pet zvezdica za BMW Serije 5. Doblo nije prošao dobro

Sedma generacija BMW-ove "petice" osvojila je na kreš testovima maksimalnih 5 zvezdica, saopštila je nezavisna organizacija za ispitivanje bezbednosti novih modela na evropskom tržištu - EuroNCAP. 

Luksuzna bavarska limuzina dobila je u oblasti zaštite odraslih putnika 91% bodova, dok je bezbednost dece u automobilu ocenjena sa 85%. 

Nova Serija 5 blistala je i na polju zaštite pešaka, sa ocenom 81%, zahvaljujuci specijalnoj aktivnoj haubi, dok su joj bezbednosni sistemi asistencije doneli 59%.

Osim nove BMW limuzine, testiran je FIAT Doblo za 2017. Rec je o redizajniranoj verziji ovog vozila koja je restilizovana još 2015. 

Doblo je zabeležio skor od svega 3 zvezdice, uz 75% bodova na polju bezbednosti odraslih i samo 46% u oblasti zaštite dece putnika. 

Kada je rec o bezbednosti pešaka, FIAT-ov multifnukcionalni automobili ocenjen je sa 57%, ali je za bezbednosne sisteme asistencije dobio svega 25% poena. 

Nešto lošije rezultate koje je ostvario FIAT Doblo, EuroNCAP pripisuje tome što je ovaj model vec dugo na tržištu, a kriterijumi testiranja su u medjuvremenu pooštreni. 

Izvor: B92

USLUGA TRANSPORTA I CARINJENJA VOZILA IZ INOSTRANSTVA